Što je Sveta Hrana?

Pionir nutricionizma - dr. Weston Price - sredinom dvadesetog stoljeća proveo je opsežno desetgodišnje istraživanje 14 zdravih primitivnih naroda sa svih strana globusa koji su u to vrijeme još bili na rubu civilizacije. Imao je priliku promatrati njihov kontakt s njom i promjene nastale zbog tog kontakta. Premda su ti narodi do tada bili besprijekornog zdravlja svi su imali tradiciju s osobitim naporima nabavljati neke namirnice za svoje trudnice, djecu i starce. Smatrali su ih posebnima, svetima.

Razvojem industrije i trgovine ove su namirnice izgubile bitna svojstva koja su ih činila svetima.

Primitivni su narodi, osim običaja doseljenika, od njih primili i zdravstvene probleme koji su među doseljenicima bili uobičajeni. Weston Price je dokumentirao stanje prije i poslije te analizirao tisuće uzoraka namirnica u svom američkom laboratoriju s timom suradnika te napravio više tisuća fotografija kao svjedočanstvo za buduća vremena koje čuva zaklada Price-Pottenger Nutrition Foundation.

Sveta Hrana je oznaka za napore da se i u život današnjeg čovjeka vrati sve ono što je tradicija brižno njegovala a znanost svojim istraživanjima potvrdila kao blagotvorno i nezamjenjivo kako u prehrani tako i u načinu života.

Za one željne više istraživanja preporučam Vam blog: http://svetahrana.blogspot.com/ te stranicu hrvatskog ogranka Zaklade Weston A. Price www.mudrepredaje.com.